Sypká směs pro přípravu hotového pokrmu (dehydratovaný výrobek).
Použití: Vhodné pro přípravu příloh
Dávkování: 1 kg na 0,8 - 1l vody
Příprava: Odvážené množství směsi smícháme s odměřeným množství vody. Přidáme 30g droždí a obvyklým způsobem vypracujeme těsto. Poté necháme cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí na pomoučeném vále vytvarujeme obvyklým způsobem knedlíky. Vyválené knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme 20 - 25 minut. Při použití konvektomatu vkládáme knedlíky na olejem vymazané GN síto a vaříme při 98°C + 100% vlhkosti 20 - 25 minut. V obou případech po uvaření knedlíky propícháme dvouzubou vidličkou a promastíme olejem. Pro zachování kvality výrobku zpracovávejte vždy celá balení (3kg).
Skladovací podmínky: Uchovávat při teplotě do 25°C, relativní vlhkosti nejvýše 75% a v temnu.
Trvanlivost výrobku: 12 měsíců